Per coure carn vermella a la paella/planxa/graella:

icona carnAssegurar-se que la carn no està congelada ni freda, hauria d’estar a temperatura ambient al moment de coure-la per evitar que pugui quedar freda del centre i per aconseguir una millor cocció.

icona carnAssecar la carn amb un paper de cuina per treure la humitat, per evitar que aquesta provoqui vapor i la carn no quedi tan daurada com voldríem.

icona carnEsperar que la paella/planxa/graella estigui calenta abans de posar-hi la carn perquè comenci a coure’s amb la temperatura correcta directament.

icona carnSalar la carn just abans de posar-la a coure o quan ja està coient, si es posa la sal una estona abans va endurint la carn.

 
icona carnQuan es cregui oportú girar la carn per fer-la de l’altra banda, però només girar-la una vegada, si es gira diverses vegades s’endureix.

icona carnSempre intentar que estigui poca estona coient-se, per tant si es vol més cuita cal que sigui tallada més prima i si es vol més crua pot ser més guixuda.

icona carnCom a molt cuita la carn hauria de quedar de color rosat del centre, no acabar de coure més per evitar que quedi seca.

Consells per coure la carn