PER QUÈ CONSUMIR ECOLÒGIC? Aquí uns quants motius:

SABOR. Al no fer servir productes químics (colorants, estabilitzadors, conservants,…) el producte conserva el seu sabor original amb les seves petites variacions i matisos, però amb el sabor que naturalment ha de tenir cada producte.
Per exemple la nostra hamburguesa: en l’hamburguesa convencional és habitual posar-hi un preparat on a part de les espècies hi ha conservant, colorant, etc. cosa que representa una comoditat per al carnisser perquè les hamburgueses li queden sempre amb el mateix sabor i el mateix color (però és un sabor i color artificial) i la conservació és molt llarga. Nosaltres en l’hamburguesa ecològica hi posem només la carn i la sal, pot haver-hi variacions en el color i el sabor segons la partida d’hamburgueses, però per altra banda fa el gust ben bé de carn i per el tema de conservació més curta anem fent les hamburgueses més sovint.

hamburguesa vedella ecologica
cor carn ecològica

SALUT. En la producció ecològica evitem l’ús de productes químics tant en la producció com en l’elaboració, productes que són perjudicials per a la salut, difícils d’eliminar del cos, sobretot quan es va acumulant l’ús de diferents d’ells ja que són presents a molts productes. També es respecten els cicles de creixement de les plantes o animals, cosa que augmenta la qualitat del producte pel què fa a nutrients.

MEDI AMBIENT. Evitant els productes químics es genera menys contaminació tant de l’aire, com de la terra, com de les aigües. Les plagues i altres impediments es combaten amb remeis més tolerants amb l’entorn, algunes vegades es fa servir flora i fauna com a aliada, conservant així el medi ambient.

motiu 3 medi ambient
motiu4 benestar animal

BENESTAR ANIMAL I BIODIVERSITAT. En la ramaderia ecològica es respecta el benestar animal en tot el procés. En la ramaderia totes les pràctiques estan encarades a respectar el comportament natural que té cada espècie animal, respectant la seva vida a l’aire lliure, l’espai, el temps de creixement, el procés de gestació, cria i part, etc. Pel què fa a l’agricultura es respecten les altres espècies de flora i fauna que envoltin el cultiu.

OCUPACIÓ DIGNA. El la producció ecològica molts aspectes del treball són més manuals cosa que implica més llocs de treball. El canal de distribució sol ser més directe de manera que els productors poden controlar el preu de venda dels seus productes tenint en compte el seu cost i així tenir una ocupació digna. El les cadenes de distribució convencionals en canvi solen ser les grans distribuïdores les què marquen el preu, cosa que acaba perjudicant molt als productors, ja que un cop tenen el producte a punt no tenen més possibilitat de vendre-ho ni que hi perdin diners. És una diferència molt important ja que els diners queden més repartits.

motiu 5 ocupacio digna
motius menjar ecologic